• even overlopen...

  JULI 2005

  ons mobiel huis bezoek aan een wijnkelder
  We trekken voor het eerst met ons rijdend huis door Frankrijk.
  We zijn aangenaam verrast door het landschap, de temperatuur, de mensen, en dan vooral door... de wijnboeren...
  We brengen een bezoek aan Clement (de kozzen van Guy) en Lizette en ontdekken daar dat 'leven als God in Frankrijk' werkelijk kan. Zeker met ne pot 'prunes d'Agen op jenever'!
  Als we naar huis gaan, zijn we tot over ons oren verliefd... het moet fantastisch zijn om hier te wonen.

  genieten de zee

  AUGUSTUS 2005

  Het plan om een huisje te kopen laat ons niet meer los. Het internet wordt geraadpleegd en enkele huisjes staan ons wel aan. Maar de uitwisseling van informatie met de Franse immobiliën verloopt zo traag, dat we tweemaal te laat zijn om een bod te doen. Dit moet anders.

  SEPTEMBER 2005

  We hebben een paar dagen verlof genomen en zijn als gekken naar Frankrijk, Lot en Garonne, gereden. Wat we daar te zien krijgen is beneden alle pijl en zeer zeer teleurstellend. Foto's liegen. Makelaars verzwijgen de waarheid.

  Heel die rit voor niets.

  OKTOBER 2005

  We proberen het nog eens. Wederom een fiasco. De huizen die we te zien krijgen vallen net niet in. En als ze er nog goed uit zien, valt de prijs vér buiten ons budget.

  Ondertussen is ook het plan gerijpt om chambres d'hôtes te beginnen. Het pand dat we zoeken kan dus ook niet aan de kleine kant zijn...

  NOVEMBER 2005

  We geven het op. Dat zoeken naar het geschikte huis is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Laten we het maar gewoon zelf bouwen!

  En dus beginnen we opnieuw : waar is hier een bouwgrond?

  Lang leve internet...

  DECEMBER 2005

  We hebben een stuk gevonden! 2km buiten Lauzun, een klein dorpje met alles erop en eraan. Rustig gelegen met een prachtig uitzicht. We bezoeken daar een engelse architect en die vindt onze ideeën wel ok. E-mail adressen worden uitgewisseld en wij terug naar huis. De engelse makelaar verwacht binnen de veertien dagen van ons een 'yes' of een 'no', want we wilden er toch nog eens een nachtje over slapen. Dit is tenslotte toch een grote stap...

  JANUARI 2006

  Ongelofelijk! Onze 'yes' wordt in no-time ne 'no' want madam de eigenares heeft zich bedacht, zegt meneer den immobilist. Maar hij heeft wel nog wat andere gronden, natuurlijk niet half zo mooi of goed gelegen. Nee, merci, zo goed of we 't gehad hebben.

  Het is gewoonweg niet mogelijk. Staan we hier terug op nul.

  Ondertussen zijn we wel al zo ver dat dit de laatste maand is dat ik in de

  tea-room sta. Den éénendertigste is de overname officieel en dus moet ik ook nog eens al mijne rommel daar buiten sleuren. Toen ik bij Guy kwam wonen had die uiteraard zijn eigen meubelen en dus zijn die van mij gewoon in Beveren blijven staan...

  Het zoeken is opnieuw gestart. We verleggen het zoekgebied een beetje noordwaarts, in de Dordogne. Waar zijn hier die bouwgronden...

  ...leve internet?!?

  FEBRUARI 2006

  Terug in Frankrijk. Een tiental gronden staan er op ons af-te-werken lijstje. Het woord bouwgrond is hier wel een zeer rekbaar begrip. Er is er slechts één die ons voor de volle honderd procent bekoord, en meer moet dat niet zijn natuurlijk.

  De eigenaars, de Eymardkes, zijn schatten van mensen en inviteren ons om de haverklap om te komen eten, aperitieven of toch op zijn minst eens koffie te komen drinken.
  We maken een afspraak bij de notaris voor een overeenkomst en gaan wreed content naar huis.
  MAART 2006
  Een firma doet een bodemonderzoek en ontdekt dat er veel water en 'tourbes grîsatres' in de grond zitten. Heeft dit verdere gevolgen?????
  APRIL 2006
  Ja dus, dit heeft verdere gevolgen. Een nieuw bezoek leert ons dat de dikte van die laag tourbes bepaald of ons project kan doorgaan of onuitvoerbaar is wegens te dure fundering.
  We vragen een maand uitstel bij de notaris terwijl een nieuwe firma verdere boringen uitvoert en onderzoekt waar de 'vasten' is.
  Op mijn verjaardag krijg ik het verlossend bericht : de vasten zit op minder dan drie meter! WE ARE BACK IN BUSSINESS
  MEI 2006
  Eindelijk is het zover : we worden officieel de nieuwe eigenaars van 'la vergne'.
  JUNI 2006
  Onze bouwaanvraag is afgekeurd. En niet zo maar een klein beetje. Ze is afgekeurd om reden van omvang, plaatsing op het terrein en gebruikte materialen. Was er nog iets anders, dan?
  Onze architect maakt een afspraak met de architecte van Périgeux en die zal ons dan uitleggen wat er precies aan mankeert en hopelijk ook hoe het dan moet. Afwachten maar weer.
  JULI 2006
  Uiteindelijk valt het allemaal nogal mee. Het nieuwe project, want het is wel helemaal en compleet veranderd, ziet er ook voor ons beter uit. Het grote huis met verdiep is vervangen door twee kleinere huisjes die samen met de garage in een U gebouwd moeten worden. Zo wordt een cour gevormd, net zoals vroeger de boerderijen hadden. De tuin moet zo natuurlijk mogelijk blijven, niet het aangelegde park dat wij in gedachten hadden. De nieuwe bouwaanvraag moet ook niet meer langs onze 'vriend' de burgemeester passeren; kan die al niet meer moeilijk doen, of onze aanvraag zo lang mogelijk bijhouden.
  Als alles goed gaat, zou de goedkeuring eind augustus in onze brievenbus vallen...
  AUGUSTUS 2006
  Ons huis in Berendrecht is verkocht en het inpakken kan beginnen...

  2 comments