• zondag 29 april

  NOG 33 DAGEN  guy begint met het metsen van de bloembakken en ikzelf ga de eerste binnenmuur afwerken.  om half drie komt carine aan.  mijn zus komt hier een weekje logeren en die is toch wel de allereerste om in het kleine huis te slapen, zeker.  het is wel een beetje een manouchen- verblijfplaats maar ze is er toch tevreden mee.

   

  S8000659

   

  S8000656

  0 comments
 • zaterdag 28 april

  NOG 34 DAGEN  guy heeft een hele berg lange, zware en zeer onhandelbare electriciteitskabels meegebracht en die moeten nu in de bijpassende rode gijn getrokken worden.  wat een belachelijk werkje.  we trekken en sleuren en stampen en dagen...  pffff... dit is GEEN vrouwenwerk

  0 comments
 • vrijdag 27 april

  NOG 35 DAGEN  zo af en toe, als er eens een vrij moment is (hahaha), zetten we al wat tuinmeubelen in mekaar.  er liggen tientallen knutselpakketten op ons te wachten, dus kunnen we dat maar beter een beetje spreiden.  en zo komt het dat we al een paar zeer aantrekkelijke hoekjes creëren.  alleen spijtig dat we er nu nog niet van kunnen genieten.

   

  S8000660

   

  0 comments
 • donderdag 26 april

  NOG 36 DAGEN  het is zover : les plaques nouveaux sont arrivées.  de belgische nummerplaten verdwijnen en gloednieuwe franse komen in de plaats.  het is toch maar een vreemd zicht...

  0 comments
 • woensdag 25 april

  NOG 37 DAGEN  een nieuw probleem biedt zich aan.  in de tunnel, waar onze huisraad is opgeslagen, is het blijkbaar zo gezellig dat een collonie bijen (of god verhoedde het : wespen!) ze uitgekozen heeft tot vestigingsplaats.  gewapend met wat planken (het eerste dat we tegenkwamen)  proberen we de nesten-in-wording te verwijderen.  wel jammer om die mooie kunstwerkjes te vernietigen, maar ze zullen toch moeten verhuizen!

  0 comments
 • dinsdag 24 april

  NOG 38 DAGEN  het plakken en voegen gaat verder.  ik ken alle stenen al vanbuiten.  sommige heb ik zelfs al een naam gegeven.  er zijn de schoen, de mol, het konijntje, het kindergezichtje,...  dat maakt het eenzame werken wat plezanter.  "hé, hallo, dag meneertje schoen. ben je hier weer? ik heb je twee meter geleden nog maar vast gehad,..."          voor de rest is alles in orde...

   

  S8000658

   

  0 comments
 • maandag 23 april

  NOG 39 DAGEN  het eerste voegsel gaat ertegen.  het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om het juiste kleur te bekomen.  het voegsel dat ze erbij leveren, is zeer wit en aangezien wij hier zeer grote muren hebben, zou dat een beetje teveel van het goede geweest zijn.  daarom zijn we aan de slag gegaan met kleurmengels en zevenveertig échantillions later zijn we tevreden  en dus kunnen we er aan beginnen.  met een spuitzak vul ik de voegen op (mijn jarenlange trainingen in de blauwe regen komen hier wel van pas) en als dat droog is, borstel ik het met een stalen borstel uit.  veel werk, maar wat een effect!

   

  S8000657

   

  0 comments
 • zondag 22 april

  NOG 40 DAGEN  we plakken dapper verder, ondanks de hitte.  hoe warm het in de zon is,  kunnen we niet zien, want de thermometer gaat zo ver niet!  het huis begint er echt al goed uit te zien...  de foto's???  ah, dat zal voor morgen zijn, het is ondertussen al donker en mijn bedje roept (of is dat guy?)

  0 comments
 • zaterdag 21 april

  NOG 41 DAGEN  we vliegen nog eens in de plakstenen.  met dit goede weer is het een aangenaam werkje.  de kleding wordt uur na uur verwijderd.  onze guido is al een halve neger aan het worden.  welke helft?  de blote helft!

   

  S8000653

   

  S8000654

  0 comments
 • vrijdag 20 april

  NOG 42 DAGEN  de man van het studiebureau voor onze electriciteitsaannsluiting komt langs.  aan hem kun je ALLES vragen... als je heel rap bent want hij is binnen de tien minuten terug van je domein.  hij zegt wel dat we aan de burgemeester moeten vragen waar onze grond juist begint...voelt ge hem komen?  ik dus naar de burgervader.   'ah, madam, goed dat ik u zie, uw huis, amaai, dat gaat nogal vooruit, maar madam, die garage, staat die wel op het plan?  waar uw grond begint?  dat kan ik niet zeggen. oLala, daar zult gij het kadaster bij moeten halen, dat gaat wat weken duren.  waar is diene man eigenlijk?  want die heeft mij wel gebeld, om te vragen waar gijlie woont.  neen, madam, ik kan u niet helpen.  als hij iets wil weten, dat hij zelf komt.  dag madam' ...

  0 comments
 • donderdag 19 april

  NOG 43 DAGEN  het is vandaag mijn verjaardag en het zit me niet mee.  er staat vandaag een wel zeeeeer vervelend jobke op het programma : betongieten in het zwembad.  ik bibber en beef al als de betonmolens de weg opdraaien.  en niet onterecht.  eerst vult guy de buizen aan de buitenkant waarbij hij heel de binnenwand volsmost.  die 'was ik af' met een dwijl en het water dat nog op dat zwembadvloer staat.  en dan komt de vloerplaat. o lala, met een brandende zon op onze rug schuiven we voetje voor voetje een lange lat over de bodem.  daarna zijn we nog enkele uurtjes zoet met afwerken en opruimen...  tja, als ge met een ander lacht...

   

  S8000651

   

  0 comments
 • woensdag 18 april

  NOG 44 DAGEN  het is fantastisch weer (ja, ja, bij jullie ook) en het gras groeit als kool dus besluit guy zijn grote grasmaaier nog maar eens te starten en wat rondjes te rijden.  wat ook groeit als kool zijn mijn groentjes!

   

  S8000649

   

  0 comments
 • dinsdag 17 april

  NOG 45 DAGEN  mijn nieuwe huisgenoot is een hagedisje.  nu zal ik het wel gehad hebben, zeker???  ik hoop maar dat dit geen 'voorbereiding' voor het chambre d'hôten is, want de meeste (om niet te zeggen allemaal) van mijn 'gasten' zag ik liever gaan dan komen....

  0 comments
 • maandag 16 april

  NOG 46 DAGEN  de allerlaatste kabels gaan de muur in.  heelder zakken plaaster strijk ik uit.  ondertussen bouwt guy een platform om de filterbak van het zwembad op te plaatsen.

   

  S8000652

   

  0 comments
 • zondag 15 april

  NOG 47 DAGEN (hahaha)  een heerlijk warme dag die doet verlangen naar een verfrissende plons.  we zetten het zwembad verder inéén en leggen de betonijzers.  morgen eerste werk: beton bestellen..

   

  S8000646

   

  0 comments
 • zaterdag 14 april

  NOG 48 DAGEN  ik weet niet of u er last van heeft, maar mij begint het wreed te irriteren, dat aftellen, NOG 48 DAGEN???!!?!!? zijn we hier de één niet vergeten?

  0 comments
 • vrijdag 13 april

  NOG 49 DAGEN  het is vandaag guy zijn verjaardag en het zit hem niet mee;  er staan alleen maar vervelende jobkes op zijne lijst.  eerst moet hij in de kruipkelder om de telefoondraden te leggen en daarna moet hij op zolder, waar hij ook niet graag vertoefd.  ja, ja, het leven van de leider heeft zo zijn hoogtes en zijn laagtes...

  0 comments
 • donderdag 12 april

  NOG 50 DAGEN  aan eten gaat het ons in ieder geval niet mankeren deze zomer want kijk eens wie daar komt piepen....

   

  S8000647

   

  0 comments
 • woensdag 11 april

  NOG 51 DAGEN  we werken nog wat verder aan de electriciteit.  het kleine huis heeft nog geen verlichting en ge kunt toch niet zonder...

  0 comments
 • dinsdag 10 april

  NOG 52 DAGEN  we plakken nog wat verder.  het begint er al goed uit te zien.  de hoekstenen en raamdorpels zijn echt prachtig.

   

  S8000644    S8000645

  0 comments
 • maandag 9 april

  NOG 53 DAGEN  weer een mooie dag en dat betekent stenen plakken.  we zijn goed op dreef.  guy doet de hoekstenen aan de ramen en ik natuurlijk de andere.

  0 comments
 • zondag 8 april

  NOG 54 DAGEN  we gaan er nog eens wat steentjes tegensmijten.  mijnen beul, euh..ik bedoel mijnen echtegenoot, zegt dat we minstens vijf zakken lijm moeten opwerken.  het worden er vier ondanks het feit dat hij mij zeer goed helpt.  morgen meer...?

   

  S8000639

   

  0 comments
 • zaterdag 7 april

  NOG 55 DAGEN   clement en lizette komen op bezoek.  't is maar en passant (ze gaan winkelen) en lizette, die al lang niet meer geweest is, krijgt een rondleiding.   'amaai,' zegt ze, 'als ge dat zo in 't echt ziet is dat toch nog anders dan op de computer'...  nu hoort ge 't eens van een ander DAT GE EENS LANGS MOET KOMEN DEZE ZOMER!

  0 comments
 • vrijdag 6 april

  NOG 56 DAGEN  onze nieuwe aanwinsten komen vandaag naar huis :  drie fruitbomen, een magnolia en een fiere olijfboom.  die wordt de ster van onze cour.

   

  S8000640

   

  0 comments
 • donderdag 5 april

  NOG 57 DAGEN   de facteur brengt ons een nieuwe lading reclame-blaadjes die wij meteen verslinden.  en als ge vanalles nodig hebt, is er altijd wel iets dat in zo'n blaadje staat dat ge kunt gebruiken.  we trekken dus naar périgueux naar de lroy merlin.  ik heb ogen tekort.  lampen, behang, tegels,..., en wat heb ik meegebracht?  voilà  : de groenten die jullie deze zomer bij ons kunnen komen proeven!

   

  S8000642

   

  0 comments
 • woensdag 4 april

  NOG 58 DAGEN  ... en heb ik daar vandaag spijt van!  het is gemakkelijk tien graden kouder.  en er is een zeer onaangename wind.  gelukkig heb ik nog een reserve-werkbroek.

  0 comments
 • dinsdag 3 april

  NOG 59 DAGEN  het is vandaag een zeer zonnige dag.  zo zonnig zelfs dat ik besluit de pijpen van mijn broek af te knippen.  mijn beentjes kunnen wel wat zon gebruiken!

  0 comments
 • maandag 2 april

  NOG 60 DAGEN   vandaag is de dag van de waarheid, gaat het lukken, was onze inspanning niet voor niets,...  de mannen van de telefoon zijn in ieder geval zeer op tijd.  en ze zijn met onze werken tevreden.  vóór ze vertrekken nog even checken... en voilà, hij werkt, onze telefoon.  bij het zien van de lijn, buiten aan de paal wordt ik zowaar een beetje poëtisch, dit is nu onze verbinding met de buitenwereld, we horen er terug bij...

   

  S8000641

   

  0 comments
 • zondag 1 april

  NOG 61 DAGEN vandaag moet het gebeuren : die groenen moet de grond in. we spitten en hakken en schoppen en scheppen en zuchten en blazen. zullen we écht morgen kunnen telefoneren?????week 22 004week 22 005

  0 comments
 • zaterdag 31 maart

  NOG 62 DAGEN meester clement komt nog eens langs. vandaag krijgen we les over het aansluiten van de verschillende onderdelen; verschillende groepen lichtjes in één boiteken; lichtjes met meer dan één schakelaar;... het moet wel met schema's en kleurstiften duidelijk gemaakt worden aan de leerlingen. we zijn tenslotte maar beginnelingen. daarna gaan we shoppen. de mannen trekken naar perigueux en ikzelf naar bergerac. wie zal er het meeste meebrengen...???? het vrouwenteam wint met stip. wie laat er nu zijn centen thuis als hij gaat winkelen? guido toch...

  0 comments