• wat een weer

  wat is dat nu toch met dat weer.  niet moeilijk dat een mens ziek wordt.  we hebben net twee dagen van vierendertig graden achter de rug en dan vandaag grijs en onweer.  toen de bliksem insloeg, zatik al een dikke tien minuten op een trapje te bibberen.  was me dat verschieten!  gelukkig hebben we geen schade.  dat had er nog bij moeten komen!

   guy vraagt of ik me nog wel veilig voel in mijn caravannetje.  ??? hoezo?  hij neemt me mee, langs 'allée d'amour', die uitkomt op een intiem grasveldje (waar we nog een piknictafel plannen) dat... helemaal is omgewoeld!  en dat op nog geen tien meter van mijn woninkske... het everzwijn (of waren het er meerdere?) dat hier gepasseerd is, kan bij gelijk welke boer solliciteren als ploeg!

  0 comments
 • hier gaan we weer

  we zijn er maar weer aan begonnen, aan het werk dan,welteverstaan.  er valt hier nog het één en ander te doen en nu er geen volk is...

  het was nochtans plezierig, al die mensen in vakantiestemming, een stralend zonnetje, geplons in het zwembad en dan ...de avondmaaltijden, wat heb ik daar van genoten!  lekker lang tafelen met vrienden, familie en (uiteindelijk) bekenden.  dat was ook voor ons een beetje vakantie.  een laat ontbijt, tips voor een uitstap, mmm, was het maar altijd zomer...

   maar nu dus, zoals gezegd, den hard labeur.  en het is écht hard.  we moeten onszelf dwingen om de draad terug op te pakken.  het ritme zijn we kwijt.  de goesting ook.  het zijn ook allemaal geen plezante jobkes.  wie doeter nu graag alles twee keer???

  op dit eigenste moment hebben we zelfs niet één kamer die bruikbaar is.  de vloeren zijn er terug uitgesmeten of doen een verwoede poging om er zelf uit te kruipen.  het is onvoorstelbaar hoe deze vloeren groeien.  het is ook zeer onaangenaam. 

  guy heeft de shappe die te hoog lag in de living uitgehakt, de vloer gelegd en vandaag hebben we alles gevoegd.  voor ons geen frans cementmatteken aan de deuren!  nu kunnen we plinten zetten.  dat zal al een heel ander zicht zijn!

   we zijn ook begonnen de deuren af te werken. maar met een deur-kassing van zeven en een muur van tien is dat geen simpele bedoening.

  S8000883_194x259

   

   guy werkt ondertussen ook nog wat verder aan het zwembad ; het platform moest nog betegeld worden.

   tussen al deze werkzaamheden door wordt er ook nog ge-experimenteerd in de keuken en plukken we fruit alsof ons leven ervan afhangt om er 'eigen' confituur van te maken.

  S8000880_194x259 tekst

  0 comments
 • hoe het verder ging...

  wie kent ze niet, de vele programma's op tv, waarin 'dappere' koppels hun kinderen en huisdier onder de arm nemen, hun hele hebben en houden in kartonnen dozen proppen en vertrekken richting zuiden om een nieuw en vooral spannend leven tegemoet te gaan.  hoe dikwijks lagen guy en ik niet met de slappe lach om zoveel tegenslag en miserie.  hoe dikwijls zeidden we niet dat dat allemaal wel in scène gezet MOEST zijn, want dat het onmogelijk was dat deze mensen dit écht meemaakten...

  hoe dikwijls heb ik niet aan deze programma's gedacht, de laatste dagen vóór de eerste vakantiegangers aankwamen.  het was niet in scène gezet maar wel heel écht wat we allemaal meemaakten...

   

  het zwembad.  roodgloeiend.  zo staat vast de hoorn bij de zwembadman als die eindelijk eindelijk zijn team stuurt  om onze liner te plaatsen.  nà dagen werpt het vele telefoneren zijn vruchten af.  eens de liner geplaatst begint het vullen met water.  hoera! we kunnen zwemmen!  als het water nog wat warmer is...

  het hulpteam.  hoe dankbaar zijn we de arme drommels die hun vakantie wilden doorbrengen, gestript van alle luxe en werkende van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.  zonder deze helden hadden we niet wat we nu hebben.  zonder deze werkbeesten was het hier vast nog een regelrechte puinhoop.  er werd gras gemaaid, onkruid gewied, geschilderd, parket gelegd, blokken versjouwd, klinkers gelegd, opgeruimd, gepoetst,..., en dat allemaal terwijl wij languit in onze zetel lagen...ha ha ha

  de kamers.  de kamers werden met de dag mooier en het was fantastisch om te zien hoe alle elementen in elkaar pasten.  we hebben wel een paar 'kunstgrepen' moeten uitvoeren om ze op tijd gebruiksklaar te maken.  nog niet voor honderd procent af maar toch al fantastisch om in te logeren!

   het parket.  hoe fier stonden we te kijken naar ons versgelegd parket.  gekleurd en met was behandeld, lag het naar ons te stralen.  twee dagen later was het ons zelfs tegemoet gekomen...  hadden wij golvende parket gekocht?  al de arbeid voor niets, in àlle kamers hetzelfde fenomeen.  in oktober alles er terug uit...

  badkamertegels.  omdat het qua tijd een beetje krap werd, besloten we een professional in te schakelen.  een vriendelijke bruggeling die in de dordogne woont en aan de lopende band huizen bouwt, bood ons zijn hulp aan en wij grepen die met beide handen.  hadden we toen geweten dat deze meneer met franse mensen werkt, hadden we ons wel twee keer bedacht...  van de drie tegelzetters die ons beloofd werden, kwam er op maandag maar één opdagen.  die verdween ook vrij snel weer, nadat hij de loodrechte lijn, die guy getekend had (waar het douchescherm tegen moest komen) schuin-ga-weg overplakt had met tegels.  hoe guy dit scherm ooit gaat plaatsen, mocht hem waarschijnlijk worst wezen.  dinsdag had hij zijn broer bij die nog nooit eerder een tegel geplaatst had.  om de zelfde fout te vermijden, had guy de eerste rij al geplakt.  dus tegelde hij maar over de kraan-gaten.  we grepen in en ter compensatie kwamen de werfleiders in hoogst eigen persoon het werk afmaken.  vijf stuks in totaal, maar als deze mensen het kruim van het kruim waren, dan ben ik een banaan.  het werk ging maar niet vooruit en omdat ze op verschillende plaatsen tegelijk bezig waren, konden wij ook niet verderwerken zoals dat hoorde.  om half vier pakten ze in en lieten ons verslagen achter.  op maandag waren ze er terug, nu met zeven.  toen ze naar huis gingen, waren alle douches inderdaad getegeld, maar hoe.  nu weten we dus ook waarom ze er op stonden de witte tegels met wit te voegen; zo vallen hun afschuwelijke blunders niet op.  twee douches zullen ze in september opnieuw komen doen.  gaan ze dan zelf iemand inhuren?

  vloertegels.  er moest ook nog een stukje vloer geplaatst worden in de living van het grote huis.  met twee (2) lagen ze op de grond rond te kruipen terwijl een derde (3de) zo af en toe lijm maakte of een tegel sneed, waarbij hij soms ook geassisteerd moest worden door de 'hoofdman'.  doordat alles zo snel had moeten gaan, lag de shappe aan de vensterdeur te hoog om tegels op te plaatsen.  daar hadden deze fransen een fantastische oplossing voor gevonden.  "neen ge moet dat niet afslijpen, te veel stof, we tegelen overal behalve voor de deuren en dààr gieten we een gekleurd cementje, zo gelijk een matje. tsjak tsjak et vous êtes tranquilles."  dan had ik vooral veel tranquilizers moeten pakken.  neen, merci, we zullen de mensen wel zo ontvangen.

  meubilair.  in de loop van de laatste weken werden hier tientallen pakken in alle vormen en maten afgeleverd.  allemaal bouwpakketten.  als mijn zusje hier op 'vakantie' is, maak ik daar schromelijk misbruik van en organiseer een beddenmarathon.  de drie éénspersoonsbedden staan zo op een mum van tijd in mekaar. nog vijf bedden te gaan...en dan de kasten nog.

  marché nocturne.  elke vrijdagavond is het feest in montclard.  het grote grasveld naast het café-restaurant is gevuld met tafels en stoelen en vele kraampjes met allerlei etenswaren staan uitgestald.  je brengt je bord en je bestek mee, je beste gezelschap en een goed humeur en feesten maar! de discobar zorgt voor de rest.  wij hadden bestek en borden en ook ons gezelschap had een goed humeur.  goed voor een gezellige avond!

    S8000844_edited S8000845_edited 

  S8000848_edited  S8000849_edited 

  S8000850_edited  S8000852_edited 

  S8000853_edited  S8000854_edited 

  S8000855_edited  S8000856_edited

  wandelen.  ik ben een grote fan van wandelen en laat er nu toch wel kaarten bestaan waarop à-lle wegjes en paadjes getekend staan, zelfs die rond saint-martin-des-combes.  en laat de 'grote  kaartlezer' nu toch wel één van mijn gasten zijn!   dit is dus hèt moment om op pad te gaan, te leren kaartlezen en een leuke route uit te stippelen voor de volgende gasten.  drie hoogtepunten breien we aan mekaar.  heerlijk.

  S8000860_edited  S8000861_edited 

  S8000862_edited  S8000863_edited 

  S8000864_edited S8000866_edited 

  S8000867_edited S8000868_edited

  fruit.  op onze wandeling komen we grote hoeveelheden vers, rijp, plukklaar fruit tegen.  we vullen alle zakken en tassen en maken buideltjes van onze pull's.  dat wordt dan heerlijke confituur.

  S8000869_edited

  ronde punten.  ik ben er nochtans zeker van dat ze in belgië ook bestaan, ronde punten, dus dat ze zoveel problemen opleverden aan onze gasten, had ik niet voorzien.  en dat ze werkelijk allemààl verloren gereden zijn... mmm... misschien moet ik toch maar bordjes plaatsen van in limoges...

  jaarlijks feest.  in lamonzie montastruc geven ze hun jaarlijkse feestje.  er is een rommelmarkt, je kunt er de dieren van een boerderij zien, mét hun jongen, er zijn de gebruikelijke oude auto's, er is een tentoonstelling van landbouwmateriaal en er worden oude ambachten beoefend.  buurman guy gaat demonstreren hoe men vroegerjaren gras maaide.  daar moeten we bij zijn!

  S8000875_259x194tekstS8000877_194x259

  S8000876_194x259

    


  foto's.  voor de liefhebbers van foto's, ge zult eens op de andere pagina's moeten gaan snuffelen.  de enkele foto's die ik van ons verblijf gemaakt heb, vind ge her en der terug.

  1 comment