• een kotteke

  weet je wat ik nu al lang wil hebben?  en dan nog liefst zelfgemaakt?  een kotteke.  een vogelkotteke.  bij het zien van allemaal verschillende modelen in een tuintijdschrift MOEST ik er gewoonweg één maken.  met wat afgevallen takken ging ik aan de slag.  en voila...

  S8001033_194x259 S8001034_259x194

  nu nog juist de vogeltjes overtuigen dat dat voor hen is...

  0 comments
 • moet er nog hout zijn?

  neen, we zijn geen handeltje in houtblokken begonnen, dit is onze voorraad hout voor volgend jaar.  blijkbaar moette dat eerst nog wat laten drogen vòòr je d'r mee kunt stoken.  daar hebben we ons goed mee geamuseerd!...

  S8001038_259x194 S8001039_259x194

  hoe zeggen ze dat ook al weer... dat was dan de eerste keer dat we d'r warmte van kregen?

  0 comments
 • confituur

  mijn confituur-gekte begint buitenaardse proporties aan te nemen.  van àlles, maar dan ook van àlles wat ik vind of krijg wil ik confituur maken.  nà de appel-pompoen combinatie volgde kastanje met vanille en gisteren vond ik het recept voor tomatenconfituur met appel en citroen.  de hele berg tomaten die ik zondag van lizette gekregen heb, zijn zo getransformeerd tot een heerlijke substantie die perfect een toast met warme camembert of een slaatje met een geitekaasje, of...., zal completeren. 

  S8001032_259x194

  0 comments
 • de werken

  langzaam maar zeker krijgt ook het klein huis de rest van zijn 'stenen jasje' aangetrokken.het is prettig om te zien hoe die lelijke yton-muur verdwijnt achter de mooie stenen.  ook het voegen geeft een tof effect.  heel in 't begin (ik zou in mijn dagboek moeten kijken om te weten wanneer dat juist was) wilden we dat voegsel te proper doen.  we hebben nog eens een paar gerestaureerde huizen van dichtbij beken en het mag helemaal NIET proper of gelijk aangebracht worden en de borstelstrepen moeten duidelijk zichtbaar zijn.  en werkelijk, het is veel mooier.

  S8001035_259x194 S8001036_259x194

   

  0 comments
 • mijn eerste pompoen

  met mijnallereerste rijpe pompoen wou ik iets speciaals doen.  en ik wou ook eens zien wat ik met pompoen nog allemaal kan fabriceren.  onze grote diepvries is nog niet geïnstalleerd, en ik zie het niet zo zitten om een hele winter pompoensoep te eten.  leve het internet.  een massa recepten vond ik.  waarom kopen we eigenlijk nog een kookboek?  al deze recpten zijn al eens uitgeprobeerd en de schrijver voorziet ze meestal van tips en persoonlijke ervaringen.

  het zijn pompoencakjes geworden.  het recept komt van 'happy halloween'.  als je veel pompoentjes in je tuin verwacht, dan moet je daar eens gaan kijken!

  september 2008 077

  op een andere site vond ik ook nog een appel-pompoen-confituur-recept.  dat is het volgende op mijn to-make-list...

  0 comments
 • verjaardag

  op één oktober hebben we een speciale verjaardag gevierd : die dag waren we één jaar in frankrijk.  hoe we dat gevierd hebben?  ah, we hebben ons terug ingeleefd in de spirit van toen en zijn terug aan de slag gegaan.  guy kan nu vast al ergens als lumberjack gaan werken en ik, ik plakte voort.  de laatste stenen (het zijn nog veel laatste) en àlle voegen.  maar het is goed weer en we hebben niet die stress van toen dat het allemaal zo rap mogelijk gedaan moest zijn.  en we moeten ons toch met iets bezighouden, hé?

  0 comments
 • ONZE UITSTAPPEN

  guy en ik zijn verschillende keren gaan fietsen.  amaai, dat is hier niet gewoon.  de spieren verkregen met den bouw, zijn blijkbaar niet dezelfde spieren die ge nodig hebt om te trappen.  aangezien wij hier in een dal zitten is het vertrek altijd al bergop.  zonder opwarming;  en dat is meestal al mijn dood.  maar ik ben niet te ijdel om al eens af te stappen.  of om met een knalrood hoofd op een bomvolle rommelmarkt aan te komen.  soms vergeet ik wel eens dat... we ook nog terug moeten...

  op weg naar de jaarbeurs stopten we in st astier.  in de zomer staat het daar vol terrasjes en is het een goede tussenhalte voor wie naar brantome of riberac gaat.

  september 2008 005 september 2008 007

  we zijn ook eens gaan wandelen, met carine erbij.  van bij ons naar montclard.  daar lekker eten  en dan langs een andere weg terug naar huis.  ook niet voor doeztjes, trouwens.  als je goed naar de naam 'montclard' kijkt, zie je dat het eerste deel 'berg' betekent.  wij ondervonden waarom...  het was wel een culinaire wandeling : overal vonden we noten, kastanjes en bramen.

  naar montclard_408x614

  met carine trok ik naar terrasson.  dat kom je tegen als je langs brive naar hier komt.  carine had daar altijd al eens willen stoppen en nu was daar een grote tuinshow, met tuinarchitecten en plantenkwekers en een rommelmarkt, het  uitgelezen  moment om er eens naar toe te gaan.  het is wel een uurtje rijden, maar dit is écht de moeite!  ook de tuin die je er kunt bezoeken, is prachtig, met een belgische gids!  mijn eerste impuls was, oml al mijn foto's hier te plaatsen, maar hé, waarom zouden jullie er dan nog langs gaan?

  terrasson_614x408

  september 2008 025 september 2008 027 september 2008 025

  september 2008 029

  we gingen ook naar sarlat.  natuurlijk op een zaterdag, want ik wou die befaamde markt ook wel eens zien.  wij hadden geluk, de meest toeristen waren al naar huis en dus konden we gezellig aan alle kraampjes 'snuffelen' en ook in de winkels was het niet zo druk.  de stad zelf is magnifiek en je moet er zeker eens afdwalen van het toeristische pad.

  sarlat_408x614

  september 2008 078 september 2008 079

  na een lekkere maal op een supergezellig terrasje, trekken we naar de tuinen van eyrignac.  dit heb ik nog nooit gezien.  wie deze tuin ontworpen heeft, was geniaal ofwel goed gek.  de struiken zijn herleid tot ornament, zuilen, pilaren, gangen, wanden, slingers,..., je kunt het zo gek niet bedenken.  en dat allemaal in een zeer strak geheel gegoten. prach-tig!  ook hier heb ik hele reeks foto's gemaakt, maar life is het nog net iets anders.

  de tuin van_614x408

  september 2008 088 september 2008 093

  0 comments
 • vakantie voor iedereen!!!!!

  we waren er aan toe, aan een beetje vakantie.  en met de laatste familieleden op  bezoek, hebben we het er ook 'een beetje van gepakt'.  en toen zijn we van internetprovider veranderd.  dat brengt ook altijd een beetje problemen mee, zoals bijvoorbeeld geen internet.  maar nu ben ik er weer helemaal terug!

  0 comments