•  

  het is de laatste tijd zo stil op je blog, zegt sabine, als ik met haar aan het 'sightspeeden' ben (via internet met mekaar praten terwijl je mekaar op het scherm ZIET ) tja, het wordt ook hier winter en de dagen korter en korter.  we blijven nog altijd wat buiten prutsen, want overdag is het nog altijd lekker in het zonnetje (al voorspellen ze voor dit weekend 'gemene stormen') en 's avonds zitten we voor den tv, gezellig met de haard aan.  'de haard in werking', dat moest den bert maar één keer zien.  daarvòòr moesten we hem altijd een beetje pushen om binnen te komen, maar nu zit hij mooi voor de deur als het donker wordt.  hij komt direct binnen en loopt naar 'zijn plaatsje' vlak voor de haard.  als we dan wat hout op het vuur willen leggen, schuiven we hem gewoon opzij en doen ons ding.  wel mooi terug op zijn plaats schuiven! 

  novdec 006_259x194 novdec 007_194x259


  als het weer  dan echt van dien aard wordt, dat buitenwerken écht uitgesloten is, dan gaan we aan onze kamer beginnen.  die hebben we tot allerlaatst bewaard (zal dus een kunstwerk worden? (of juist niet))


  de winter is ook een mooie tijd om kookboeken boven te halen, of het internet af te schuimen op zoek naar ideeen voor menus.  zomermenus.  ik hoop echt dat we volgend seizoen een échte zomer zullen hebben.  dat we zelfs 's morgens onder de pergola kunnen zitten.   mmm, ja, ik zie het al helemaal voor me....


  en waar het nu ook het moment voor is... om een strategische reclame-campagne uit te werken.  hoe lokt men al die vlaminkskes naar zijn huisje?  wat moet ik doen om vlaanderen  te bereiken?  uren zit ik hier te surfen, kijken hoe anderen het doen.  hoe doe ik dat beter?


  ge ziet, het is niet dat we al in onze winterslaap zitten, het zijn gewoon geen wereldschokkende dingen die hier nu gebeuren.  den tijd van 'wauw, wat hebben ze nu weer gerealiseerd' is echt wel voorbij.  en dan vraag ik mijn eigen af of dat hier allemaal wel de moeite is om neer te tikken.  maar dan zie ik weer hoeveel mensen er weer het dagboek geopend hebben en dan denk ik 'allé, chantal, doeduwbest'...

  0 comments
 • DE KAPPER VAN DIANE

  eindelijk is het me gelukt.  eindelijk ben ik naar de kapper geweest.  het was geleden van februari, in belgie, maar de afgelopen maanden werd het me  duidelijk dat ik dat kappersbezoek niet kon beperken tot die éne-keer-per-jaar-dat-we-het-thuisland-aandoen.  maar het kwam er maar niet van. het was nooit de geschikte moment, of er was te veel werk of genen tijd... en wààr moet ge uiteindelijk naartoe? ... toen diane en de andere drie belgskes in september passeerden, had ik ineens een adresje, niet eens ver weg, in villamblard, bij een vlaming.  awel, diane, het is me wreed bevallen.  een franse kapper had het vast even goed gedaan, maar nu was de tijd zó om omdat we gezellig aan het kletsen waren.  het is altijd prettig 'lotgenoten' te ontmoeten.  en dat ik daar new and improved buitenkwam, was mooi meegenomen! novdec 005_259x194

  0 comments
 • DE LUIKEN

  merci voor al de reacties, maar het was wel de bedoeling dat jullie het ons wat makkelijker gingen maken en niet nog erger!  het blauw bijvoorbeeld, dat er alleen maar tussen gezet was om 'den hoop te vergroten', werd verschillende keren genoemd.  ook de bruintjes (het spijt me, hilde) was er maar bijgezet om wat meer prentjes te hebben.  het ging dus vooral tussen bordeaux en kaki.  en de stemmen daarvoor zijn bijna gelijk...  (zucht) 

  0 comments
 • HELP!

  we raken er maar niet uit.  en natuurlijk hebben guy en ik een TOTAAL versvhillend gedacht (was het ooit anders?).  daarom roep ik jullie hulp in.  HELP ONS KIEZEN!  wat dan? het kleur van de luiken.  de meningen lopen nogal uiteen (zacht uitgedrukt)  ziehier een aantal mogelijkheden :

  blauw bordeau

  bordeautoe bordeaux

  bruin bruintje

  donkerkaki  groen

  groentoe  kaki

  kakidonker kakitoe

  klik hieronder op het gele 'reacties' en geef uw mening.  de naam van de foto (kleur) ziet ge als ge met uw pijltje op de foto staat.  ook andere sugesties (al is het zo al moeilijk genoeg) zijn welkom!


  12 comments
 • DE DAGBOEK-LINK

  OMDAT WE VREZEN DAT VEEL VAN ONZE POTENTIELE GASTEN ZULLEN AFHAKEN ALS ZE IN HET DAGBOEK LEZEN EN -TOTAAL ONTERECHT- ZULLEN DENKEN DAT ZE BIJ ONS NOG NIET TERECHT KUNNEN; VERDWIJNT DE GROTE LINK OP DE EERSTE BLADZIJDE EN ZAL IN HET RECHTERKADER VERSCHIJNEN BIJ 'BEVRIENDE SITES' in 't klein .  HET AFGELOPEN SEIZOEN WAS VOOR ONS BIJZONDER KORT MAAR HEEFT ONS WEL AL EEN IDEE GEGEVEN VAN HOE HET ZAL ZIJN.  EN DAAR LUSTEN WIJ WEL MEER VAN!  WE HEBBEN HIER EEN PRACHTIGE VAKANTIE-BESTEMMING EN DIE WILLEN WE MET IEDEREEN DELEN!

  0 comments
 • de werken

  ze gaan onverminderd verder : de werken.  de dagen worden wel wat korter maar het weer is ons goedgezind.  men zegt nochtans dat het te koud is voor de tijd van 't jaar... guy heeft de pergola rechtgezet.  dat wou hij al lang.

  S8001061_259x194  S8001070_259x194

  o, wat heb ik grootse plannen met deze pergola!  als ik er uiteindelijk klaar mee ben, is het een heuse cocktailbar!!!


  daarna is guy begonnen aan het terras van 't klein huis.  daar droomde hij ook al lang van.

  S8001072_259x194  S8001073_259x194

  zoals ge ziet is het hier echt heel erg koud voor den tijd van 't jaar...


  en ik...ach ja, ik doe nog steeds hetzelfde...maar ik maak vorderingen!  er zijn al drie gevels af en ik moet maar één zak lijm aan stenen meer plakken.  en als onze berekeningen een beetje kloppen, moet ik maar zestien zakken meer voegen.  aan twee zakken per dag dat maakt... nog acht dagen voegen!!!  joehoe, het einde is in zicht!

  S8001054_259x194  S8001055

  S8001056_259x194

  het lijkt misschien een ongelofelijk saai werk, maar dat is het niet!  elke dag maak ik onze huisjes mooier en mooier.  en dat geeft echt een goed gevoel.


  ook den bert doet 'zijn job'. a, ja, iedereen moet werken voor zijnen boterham!  hier ziet ge hem bezig tijdens 'de hypnose van de muis'...PAK ZE BERTO!

  S8001064_259x194

  0 comments