• een nieuw project voor guy en chantal

  het internet, het is me wat!  soms vraag ik me af hoe ik het vroeger deed, zonder.  we zouden in ieder geval niet zitten waar we nu zijn, zoveel is zeker!  toen ik mij op een bepaald moment afvroeg hoeveel een klein tweede-hands caravannetje koste, was ik, dankzij internet, bijna eigenaar van drie identieke predommekes.  enkele weken later, ja, nu kunnen we er al om lachen, ontdekte ik, uiteraard via internet, het gegeven 'camping-car' en dankzij de uitgebreide informatie op het net, was kiezen niet moeilijk en vertrokken we die vakantie dus niet met de caravan maar met de camper.  wat later vroegen we ons af of een huisje of een stukje grond in frankrijk in onze mogelijkheden lag en weer was daar het internet dat ons vanuit onze luie zetel de verschillende mogelijkheden voorschotelde en de beslissingsdrempel heel wat verlaagde, met het bekende gevolg... 

  enkele maanden geleden vroegen we ons, zo tussen pot en pint, af waar we zouden gaan wonen als we hier uit saint-martin zouden vertrekken. al dagdromend maakten we een lijstje met punten waaraan ons volgende huisje zeker zou moeten voldoen : op loopafstand van een dorpscentrum met een bakker, beenhouwer, café en eventueel een restaurant ; liefst met een tuin; dicht bij tennisvelden, fiets- en wandelpaden ; gemakkelijk bereikbaar en goedgelegen voor zee en bergen ; enfin, er volgenden nog enkele puntjes en toen we de lijst overliepen moesten we zelf lachen want dit vonden we nooit.  behalve misschien op het internet...  ùren heb ik achter het scherm gezeten, de éne streek na de andere uitgekamd, werkelijk élk huisje dat in het zuiden van frankrijk te koop stond passeerde mijn scherm.  en toen botste ik op het onwaarschijnlijke, op de speld in de hooiberg, op het lot uit de loterij.  een kleine schuur op een klein lapje grond, om te bouwen tot woonst. opgetrokken uit natuursteen met één gevel in de typische hout-leem constructie.  op dit moment niet zó biezonder, maar wàt een potentieel! en ook àlle andere punten waren aanwezig! u kunt het al raden, van het één kwam het ander en van het ander kwam een bezoek aan de notaris en veel paraffen en enkele handtekeningen later...voilà : het nieuwe project van guy en chantal..

  .S8003234_320x240 S8003243_320x240 S8003250_320x240

  wordt vervolgd...

  0 comments
 • voederen

  wat er nog van overbleef, is na het bezoek van de klaus gereduseerd tot een plank op een stok.  neen, mijn vogelvoederhuisje ziet er niet goed uit deze dagen.  maar gelukkig zijn mijn vogel-vriendjes niet veeleisend en is de aanwezigheid van een flinke portie zaden en pitten voldoende om hen voor mijn raam te lokken.  ùren kan ik er naar kijken.  ze vliegen af en aan. sommigen wachten geduldig hun beurt af, anderen net weer niet.  niet àlle graantjes worden even goed gesmaakt en die worden dan ook onverbiddelijk van de plank gesmeten.  maar daar zitten dan weer andere 'gasten' te wachten. nee, niets gaat verloren!

  S8003224_320x240 S8003225_320x240 S8003229_320x240

  0 comments
 • een indoor-klimmuur???

  maar mijn zielegods! wat is die guido nù weer aan het fabriceren??!!???   een indoor-klimmuur? dat staat wel chique op onze cv, maar wat doen we er verder mee?  ík kan dat niet hoor!

  S8003217_320x240 en eerlijk gezegd...zó schoon vind ik het niet...


  wàt?  het is nog niet af?

  S8003220_320x240 aaaahhh, veeeel beter...!  mijn guy-ken is toch ne krak, hé!

  0 comments