• mijn eerste pyreneeën

  vorige week zaterdagochtend, het regent.  na consultatie van verschillende weer-sites, zal dit drie dagen lang duren...  "pfff," zegt guy "toch géne regen zeker! kijk eens, hier beneden in frankrijk is't droog! en warm!"  "zijn we weg?  da's toch de reden dat we onze campingcar hebben, we hebben niets in de weg en we kunnen gaan waarheen we willen..."  "ge hebt gelijk! inpakken!"  en enkele uren later...weg zijn wij.


  onze bestemming, via Tarbes en Lourdes, is Cauterets.  het is een gezellig dorpje en alhoewel het hier noch zomer- noch winterseizoen is, is er best wat beweging!  we kruipen (letterlijk!) met onze campingcar naar boven, naar de parking aan pont d'espagne, voor een bijzonder leuke 'wandeling' in de vallei van Marcadau.  er ligt op sommige plaatsen een dik pak sneeuw en soms kijken we wàt jaloers naar zij die met 'raquettes' aan de voeten gebonden als hetware over de sneeuw zweven.

  S8000283
   


  voor dag twee kiezen we het pad naar het lac de Gaube.  wat een klim!  platgetrapte, smeltende sneeuw maakt het beklimmen van het rotspad soms gevaarlijk, maar wat een beloning, wat een idilische plek.  we krijgen er niet genoeg van en wandelen ook nog de vijftien minuten naar het belvédère de Gaube, waar de stoeltjeslift er werkeloos bijhangt.

  S8000289
   


  dag drie van onze 'reis' brengen we door in Aignan.  we hebben onderweg negenentwintig sparren gekocht en die planten we aan de enige open kant van onze tuin.  dat wordt dan later een dikke haag waarachter we lekker uit de wind zullen zitten!

  S8000297
   


   als we thuiskomen schijnt de zon. we hebben genoten, het lijkt wel of we twee weken zijn weggeweest!

   

   

   

  0 comments
 • OPERATIE RENOVATIE AIGNAN

  net terug van een uitstapje naar Aignan, waar onze nieuwe 'uitdaging' zich bevindt.  en een uitdaging is het wel, al is het alleen maar om de juiste informatie uit de ons verstrekte info te filteren.  blijkbaar heeft iedereen, aannemers, dakwerkers,..., een ander idee over de uitvoering van ons project.  en aangezien de bouwstijl van ons huisje er niet direct één is waarmee de gemiddelde belg, wij dus, dagelijks mee te maken heeft, dachten wij toch wat wijzer te worden van de specialisten ter plaatse.  niet dus.  zo kan het dak wel/niet verhoogd worden ; moeten de muren wel/niet kunnen ademen ; mogen de deur- en raamopeningen wel/niet vergroot worden ; zijn sommige scheuren wel/niet verontrustend ; mogen de steunbalken wel/niet ondersteund worden ; ...  over één ding zijn ze het wèl allemaal eens :  ons huisje zal nog menig jaar overeindstaan!  en dat is dan toch een geruststelling...

  S8003167

   

  S8003166

   

   

  0 comments