• 17, 18 en 19 juni 2011 : groots, uniek en éénmalig feest bij onze buren in St.George

   'les St- Georges de France' is een organisatie van gemeenten in Frankrijk die 'St-George' in hun naam hebben, net zoals onze buren : St George de Montclard.  42 van die gemeenten zijn aangesloten en elk jaar wordt er een groots feest van drie dagen georganiseerd bij één van de deelnemers.  de uitgekozen gemeente doet dan vanalles om zichzelf en de streek waarin ze zich bevindt aan de anderen voor te stellen.  zo zijn er expo's, georganiseerde wandelingen, toeristische rondritten, tornooien, feestelijke animatie, gezamelijke streekmaaltijden, een bal populaire, folkloristische défilees, optredens, en op zondagvoormiddag is er een markt waarop alle 42 deelnemers hun streekprodukten voorstellen en te koop aanbieden.  in 2011 is het de beurt aan St George de montclarder worden 10 000 bezoekers verwacht, vanuit heel Frankrijk. 

   hieronder is de affiche van Saint George sur Arnon van 2010 te zien.

  affiche-fete-stgeorges-2010.gif

  http://saintgeorgessurarnon.com/fete-saint-georges.php

   

  0 comments
 • DE SERRE

   in de zomer is het druk in de serre

      elke dag komt 't bazeken met zijn gieters binnen om de tomatenplanten van water te voorzien.  af en aan, af en aan, ja 't bazeken laat hem dan wel gaan (da rijmt, hihi)

  later op de dag komt 't vrouwke met haar mandje, tomaten plukken,  grote, kleine, en het vrouwke zich maar bukken! (en da rijmt ook, hihi!!!)

  en ochot ocheere als ik dan ergens ga liggen waar het niet mag : te dicht bij de planten, in 't putteke om te gieten of ergens waar 't vrouwke mij niet verwacht...

  maar in de winter! dan ligt de serre er verlaten en verwaarloosd bij. fan-tas-tisch gewoon! de najaarszon schijnt door het plastiek en zo volledig uit de wind is het daar écht heerlijk toeven.  en niemand, maar dan ook niemand die reclameert! JOEHOE!

   

  S8000664.JPG

  ziet ge mij?

  S8000662.JPG

  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.....

  images.jpg

   

  0 comments
 • eindelijk

  eindelijk eindelijk eindelijk

  S8000658.JPG

  eindelijk heb ik mijn eigen

  persoonlijke

   zachte

  éénkats

  super-de-luxe

   mega-bangelijke

   gefleecete

  lig en hang

  ZETELTJE

  (met dank aan Joke, :x)

  images.jpg

  0 comments
 • veel te kort maar wel heel leuk

  vakantie, we waren er zeer aan toe.  het was ons nog niet gelukt er even tussenuit te knijpen zònder werkgerief in de koffer (want daar draaien onze uitstapjes naar Aignan toch altijd rond : wat opruimen hier, wat onkruid wieden daar, de haag snoeien, boompjes planten,...).  vorige week was het dan zover, de weersvoorspellingen waren veelbelovend, wat betreft de mediterane kust.  de beslissing was snel gemaakt : maandag inpakken, dinsdag vertrekken!

  na een rit van pakweg 6 uur komen we aan in Port Vendres.  helaas heeft deze havenplaats niet veel te bieden deze tijd van het jaar, we vinden zelfs geen bakker voor de volgende ochtend.

  woensdag.  als de koffie klaar is, vertrekken we naar Argelès-Port.

  S8000625.JPGmaar ook hier vinden we geen bakker en dus gaan we op zoek naar een supermarkt.  daarna weer terug om Argelès op de fiets te ontdekken.  waarschijnlijk is dit vakantiedorp tijdens het hoogseizoen een superleuke bestemming met een prachtig strand en daarachter een oase aan winkeltjes, restaurants, cafeetjes,...

  maar deze tijd van het jaar...het lijkt wel een spookdorp...

  S8000623.JPG

   

   

   

   

   

   S8000626.JPG

   

   

   

   

   

  we brengen de nacht door op de camperplaats in Collioure.

  Donderdag.  we verplaatsen ons naar de parking aan het station van Collioure en trekken met de fiets de stad in.  het is nog vroeg maar er heerst hier al een aangename drukte.  we vinden maar liefst drie bakkers!  open!  dat wil toch zeggen dat er hier nog wat leven in de brouwerij is... het is een dorpje waar je vrolijk van wordt, de gevels in de smalle straatjes zijn in bonte kleuren geschilderd.

   

  S8000640.JPG

   

  S8000631.JPG

  we ontdekken nu ook het strandje, in het centrum !, en nemen plaats op het terras.  van daaruit hebben we zicht op de mooie oude gebouwen, de zonnebaders en zwemmers, en op het leger dat een oefening uitvoert in de baai.  het is genieten in het zonnetje en even lijkt het erop dat we hier voor de rest van de dag zullen zitten...

  S8000639.JPG

  S8000628.JPG S8000629.JPG

    S8000630.JPGS8000634.JPG

   

   

   

   

   

   

  S8000633.JPG

  's avonds verpaatsen we ons naar St. Cyprien.  we mogen met onze camper op de parking van het office de tourisme overnachten, midden in het centrum en dicht bij de gigantische plezierhaven die volgepakt ligt met prachtige boten en bootjes.   

  S8000641.JPG

  S8000642.JPG we drinken nog een glas in een er tropisch-uitziende bar en duiken in ons bedje...

   

  Vrijdag.  het is markt.  er heerst een drukte van jewelste tussen de vele kramen.  werkelijk àlles wordt hier aangeboden.  

  in de namiddag fietsen we naar Canet.  de weg loopt voor het grootste deel tussen de zee en het meer van Canet.  aan dat meer liggen verschillende vissershuisjes die helemaal gecamoufleerd zijn en zo niet storen in deze mooie natuur.

  S8000649.JPGS8000651.JPGS8000647.JPGS8000648.JPG 

   

   

   

   

   

  zaterdag.  we besluiten om al een stukje richting huiswaarts te rijden en halt te houden in Carcasonne.  het is net na de middag als we er arriveren en ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit eerder zo een dorp gezien heb.  we vragen ons luidop af hoe het in godsnaam mogelijk is dat àlles zò goed bewaard is gebleven.  in het dorp zelf is het een overaanbod van souvenirwinkeltjes, café's en restaurants.  maar als je tussen de omwallingen loopt, is het net of je bent in de tijd teruggekeerd. 

  S8000652.JPG

  S8000653.JPG

  S8000657.JPG

  het is een toffe afsluiter voor een korte maar zeer leuke vakantie!

  0 comments