een nieuwe hobby!

 

 

oh, het begon allemaal vrij onschuldig.  met de bedoeling een mooi kaartje te maken voor nieuwjaar, besloot ik mij dan toch maar te verdiepen in photoshop.  'dan toch maar', want het was mij al eerder aangeraden, onder het mom van : 'dat is nu echt eens iets voor jou!'  toen vond ik het echter teveel gedoe om weer maar eens iets nieuws te leren.  maar voilà, ik ben er nu dan toch voor gevallen. en als ik zeg gevallen, bedoel ik ook echt wel gevallen. 

eerst kwam er een lesje in scrap-kit, de gemakkelijkste manier om photoshop te gebruiken (vind ik).  het leverde mij al gauw toch een paar mooie plaatjes op:

 2013.jpg

voor het nieuwe jaar, uiteraard, bij deze...

ruben.jpg

schattig, hé?!!

miel.jpg

en toen begon ik mij zo toch af te vragen waarvoor al die andere knopjes zouden dienen...  ik ging op zoek naar filmpjes op youtube waarin brave zielen hun geheimen voor prachtige prenten stap voor stap aan hun leergierige medemensen tonen.  tientallen heb ik er bekeken.  en als ik die dan stap na stap volgde, was ik soms kinderlijk verbaasd over de magie die zich op mijn scherm afspeelde!  ja, echt, het klinkt overdreven, maar soms is het net toveren! 

en nu ben ik dus, tja, verslaafd is een groot woord, maar ik ben toch zo nieuwsgierig naar wat er nog allemaal kan met dit onwaarschijnlijk coole programma.  een hele nieuwe woordenschat dringt zich op : blenden, overlopen, renderen,..., ga zo maar door.  ik slorp het allemaal gretig op en leer en experimenteer.

mijn nieuwste aanwinst is een video-studie-boek en als ik de intro mag geloven, zal ik alles, maar dan ook àlles weten wat er over photoshop te weten valt!  net wat ik zocht, dus.

hieronder nog enkele werkjes

chabert.jpg

ruben in de sneeuw.jpg

katia lion.jpg

killa3.jpg

sweet time.jpg

superhilde.jpg

butterfly b.jpg

 

0 comments

De commentaren zijn gesloten.