les vendanges

Het oogsten van de druiven loopt ten einde.  Guy, die in Fougueyrolles ging helpen met het machinaal oogsten (hij reed met een tractor de geoogste druiven van het veld naar de pers) heeft al meer dan een week gedaan. Ikzelf ga aan mijn laatste week beginnen in Monbazillac. Dat is eens wat anders, oogsten om van die hele zoete wijn te maken.  De druiven moeten hiervoor 'rot' zijn.  Het zijn eigenlijk witte druiven, maar als wij ze oogsten zijn ze bijna zwart.  En stoffig. En degene die nog niet zwart en stoffig zijn, moeten we laten hangen voor een volgende passage.

IMG_20171004_090835.jpg

IMG_20171006_111512.jpg

Eens de eerste vier dagen plukken (knippen) gepasseerd, past je lichaam zich aan en is de rugpijn zowaar verdwenen.  We hebben een toffe ploeg, de sfeer zit goed en er wordt gebabbeld en gelachen.  De vele nationaliteiten maakt het een kleurrijk allegaartje en je hoort verschillende talen.  Soms wordt me gevraagd te vertalen, van Engels naar Frans, of omgekeerd.  ...  Het buitenwerken doet me deugd.

IMG_20171004_090840.jpg

IMG_20171004_100959.jpg

Nog één week alles geven en dan zit het er weer op.  Op naar het volgende jobke!

IMG_20170928_124551.jpg

0 comments

De commentaren zijn gesloten.